Ooglidchirurgie

Functionele heelkunde


Entropioncorrectie

Een ooglid kan door laksiteit soms naar binnen draaien, waardoor de wimpers tegen het hoornvlies gaan schuren. Hierdoor kunnen pijn, irritatie, last van het licht en een zanderig gevoel ontstaan. Door de krassende wimpers kan het hoornvlies beschadigd raken, waardoor het zicht blijvend kan afnemen. Deze aandoening, genaamd entropion, kan met een kleine functionele ingreep verholpen worden.


Ectropioncorrectie

Een ectropion is een naar buiten gedraaid ooglid. Hierdoor wordt de rode binnenzijde van het ooglid zichtbaar, hetgeen cosmetisch storend is. Vaak is het oog geïrriteerd omdat het minder goed sluit. Soms kan hierdoor beschadiging van het hoornvlies optreden. Ook kan het oog gaan tranen doordat het afvoerkanaaltje van de traanwegen geen contact meer maakt met het oog. Wanneer een ectropion klachten veroorzaakt, is het dan ook verstandig om deze afwijking met een kleine functionele operatie te laten verhelpen.


Ptosiscorrectie

Een bovenooglid ptosis is een aandoening waarbij het bovenooglid naar beneden is gezakt. Hierdoor kan het zicht belemmerd worden of kan een cosmetisch storende asymmetrie tussen de bovenoogleden ontstaan. Een hangend ooglid ('ptosis') dat op volwassen leeftijd ontstaat is meestal het gevolg van het losraken van de aanhechting van deze spier in het ooglid, of van uitrekken van het pezige deel van de levatorspier. Op zich functioneert de spier dus goed, maar de verbinding tussen de spier en het ooglid is verslapt. Deze afwijking kan gecorrigeerd worden door de spier weer vast te hechten aan de bindweefselplaat in het ooglid. Deze operatie kan best onder plaatselijke verdoving worden verricht, omdat tijdens de operatie de hoogte van het ooglid moet worden beoordeeld. Wanneer er tevens een teveel aan huid in het bovenooglid aanwezig is moet dit tegelijkertijd worden gecorrigeerd, anders hangt de huid na de operatie over de rand van het ooglid heen.


U herinnert zich hoe u eruit zag toen u 20 was: eigenlijk zo’n beetje als nu, maar dan jonger. Het is hetzelfde gezicht, maar het heeft iets aan vorm verloren.


We erkennen het probleem van huidveroudering en we doen alles om onze huid te verzorgen, maar een gezonde voeding en levensstijl, sport, de liters water en dure crèmes volstaan niet meer.  De huid droogt uit en verliest zijn elasticiteit. Het gelaat wordt minder gaaf en er ontwikkelen zich rimpeltjes. De huid van de oogleden wordt vaak ‘hangerig’ en de vetpockets die zich in de oogkas bevinden worden meer en meer prominent.

 


Wij stellen enkele therapeutische opties voor, om het effect dat de tijd op uw gelaat heeft te minimaliseren. Uiteraard is een goed vooronderzoek van fundamenteel belang, om voor elke patiënt afzonderlijk de beste behandelingsmogelijkheden te bespreken.


Voor

Na

Esthetische heelkunde


Bovenooglidcorrectie

Het uitzicht van je ogen en oogleden is vaak het eerste wat anderen aan je gezicht opmerken. Naast hun beschermende functie, zijn de oogleden ontegensprekelijk een belangrijk onderdeel van de aantrekkelijkheid van je aangezicht. Bij een bovenooglid blefaroplastie wordt de overtollige huid verwijderd (soms ook het overtollige vet), zodanig dat u opnieuw een frissere blik krijgt.


Voor

Na

Onderooglidcorrectie

Door de zwaartekracht kunnen ook de onderoogleden opvallend gaan “hangen” of kan vet vanuit de oogkas naar voor puilen. Dit kan gecorrigeerd worden door een onderooglidcorrectie.

Voor

Na

OKIO oogartsen

Omleiding 93 - 3020 Herent

info@okio.be

016 23 92 95