top of page

Het zicht van kinderen is in volle ontwikkeling.

In Okio beschikken we over aangepaste meettoestellen om van jongs af aan de kinderen te kunnen onderzoeken.

dsc03729(2)_edited.jpg

wat is het?

De kans is klein dat kinderen zelf klagen dat ze niet goed zien. Ook de ouders of omgeving kunnen dit in vele gevallen niet opmerken. Daarom worden kinderen al vroeg gescreend door Kind en Gezin en via de schoolonderzoeken (CLB). Ook dankzij verwijzingen door pediaters, huisartsen en op het initiatief van de ouders zelf zien we vaak kinderen op zeer jonge leeftijd. Dankzij die vroegtijdige doorverwijzing kunnen we sneller behandelen en betere resultaten bekomen bij kinderen die anders een lui oog of een slecht zicht zouden ontwikkelen.

welke onderzoeken doen we?

We maken gebruik van aangepaste onderzoeksmethodes in functie van de leeftijd. We kijken de oogbewegingen en de oogreflexen na. Bij kleuters worden  eenvoudige figuurtjes gebruikt om het zicht te meten. Er worden testen gedaan om scheelzien na te kijken. We beschikken over aangepaste draagbare toestellen om een volledig oogonderzoek bij baby’s en kleine kinderen uit te voeren. Er wordt meestal een druppelonderzoek uitgevoerd.

dsc03777.jpg
Perscription Glasses

welke behandelingen zijn er?

De behandelingen bij kinderen variëren van het dragen van een bril, het afplakken van een oogje, tot oogoefeningen en scheelziensoperaties. Het tijdstip waarop we beginnen met de behandeling is belangrijk, sommige afwijkingen kunnen enkel gecorrigeerd worden voor de leeftijd van 6 jaar. Raadpleeg dus steeds een oogarts na doorverwijzing door Kind en Gezin of een schoolarts.

bij welke arts kan u terecht?

Carolien De Graeve.jpg
bottom of page