top of page

Spijtig genoeg wordt de huid van de oogleden in de loop der tijd vaak ‘hangerig’ en worden de vetpockets die zich in de oogkas bevinden meer en meer prominent. Dit wordt meestal veroorzaakt door de veroudering van de huid, vermits de onderhuidse weefsels hun elasticiteit verliezen. Dit geeft aanleiding tot de  klassieke volle bovenste oogleden of wallen onder de ogen (dermatochalazis). Soms zijn er meerdere afwijkingen aan de oogleden (waaronder ptosis of laagstand van het ooglid) die in eenzelfde tijd dienen gecorrigeerd.

wat is het?

Naast hun beschermende functie bepalen de oogleden in belangrijke mate de aantrekkelijkheid van uw aangezicht.
Ooglidchirurgie heeft als doel het esthetische uitzicht van het aangezicht of de functionele klachten (bv laagstand van het ooglid, letseltjes op de oogleden,...) te verbeteren.

dsc03735.jpg

welke onderzoeken doen we?

Wij hechten veel belang aan een perfect resultaat en uw tevredenheid. Het is dan ook heel belangrijk dat u uw verwachtingen openlijk met ons kan bespreken, tijdens de raadpleging die de chirurgie voorafgaat. Wij vragen ook altijd om oude foto’s (20-30jarige leeftijd) mee te brengen, waarop uw ogen duidelijk zichtbaar zijn. Tevens wordt er een grondig oog- en ooglidonderzoek uitgevoerd. Wij dienen verder op de hoogte te zijn van uw ganse oftalmologische, doch ook de algemeen medische voorgeschiedenis en de door u gebruikte medicatie. Ook een eventuele vroegere allergische reactie op medicaties of op lokale verdoving, is erg belangrijk.

welke behandelingen zijn er?

In OKIO zijn we gespecialiseerd in ooglidchirurgie. Dr. Leroux is een erkend oculoplastisch chirurg, en verricht bijna dagelijks alle types ooglidoperaties zoals laagstand van het ooglid (ptosis), laagstand van de wenkbrauw (wenkbrauwptosis), ooglid dat naar buiten draait (ectropion), ooglid dat naar binnen draait (entropion), ooglidtumoren…

bij welke arts kan u terecht?

dsc00589_edited.jpg
bottom of page