top of page

Door haar subspecialisatie in revalidatie voor slechtzienden en jarenlange werking als oogarts in het Centrum Ganspoel en het Koninklijk Instituut voor Slechtzienden in Woluwe is Dr. Schoolmeesters vertrouwd met de problematiek rond visuele beperkingen.

Blindegeleidehonden zijn welkom in Okio.

wat is het?

Er bestaan veel uiteenlopende vormen van slechtziendheid.

Sommige slechtzienden kunnen minder scherp zien, anderen hebben vooral last van gezichtsveldbeperking, er bestaan ook vormen van slechtziendheid die veroorzaakt zijn door een gestoorde verwerking van de signalen in de hersenen.

welke onderzoeken doen we?

Aan de hand van een grondige anamnese en een nauwkeurig onderzoek van de gezichtsscherpte en het gezichtsveld, worden de beperkingen, noden en verwachtingen van de patiënt bepaald. Voor personen met vermoeden van een cerebrale visuele inperking (CVI), gebruiken wij CVI vragenlijsten en kan er mits een uitgebreid oogonderzoek gericht doorverwezen worden naar een CVI-centrum.

Spleetlamponderzoek.jpg
filters.jpg

welke behandelingen zijn er?

Eenvoudige brillen en filters kunnen in Okio worden uitgetest en voorgeschreven. Daarnaast kunnen we u ook eenvoudige aanpassingen voor thuis, op school of op het werk voorstellen.

Voor een optimale integratie in de maatschappij, zijn echter vaak meer complexe aanpassingen nodig. Deze worden voorzien in multidisciplinaire revalidatiecentra, waarmee we samenwerken en waarnaar we de patiënt gericht doorsturen.

Afhankelijk van de noden worden er bepaalde hulpmiddelen aangepast, technieken aangeleerd, sociale voordelen nagekeken en psychologische begeleiding aangeboden.

bij welke arts kan u terecht?

416dd13a-583a-4155-87af-b48354d580b6_edited.jpg
bottom of page