top of page

Weer kunnen zien zonder een bril of contactlenzen is een droom van vele mensen.  Het dragen van een bril of contactlenzen wordt door velen als een beperking ervaren. Refractieve chirurgie kan uw droom waarmaken.

wat is het?

Om scherp te kunnen zien is het nodig dat lichtstralen die het oog binnenkomen, precies op het netvlies samenvallen. In geval van bijziendheid, verziendheid of astigmatisme vallen de lichtstralen niet mooi in focus op het netvlies.

We kunnen de breking van die lichtstralen veranderen door middel van laserbehandeling van het hoornvlies of door middel van implantlenzen.

welke onderzoeken doen we?

Wij plannen eerst een screening onderzoek. Tijdens dat onderzoek wordt nagekeken of u een geschikte kandidaat bent voor een refractieve behandeling. We bezorgen u nadien een informatiebrochure.

Een screening kan snel en vrijblijvend geboekt worden.

In een tweede tijd volgt een uitgebreid vooronderzoek waarin we de meer specifieke testen doen. Het is pas tijdens de tweede afspraak dat we dieper kunnen ingaan op de specifieke voor- en nadelen van de aanbevolen behandelingstechniek en het is ook dan dat de praktische uitleg wordt gegeven. Voor dit tweede onderzoek moet u de contactlenzen 2 weken uitlaten en met een chauffeur komen. 

Pentacam.jpg

welke behandelingen zijn er?

- PRK

- femto LASIK

- SMILE

Patiënten die niet geholpen kunnen worden met een laserbehandeling komen soms wel in aanmerking voor een Clear lens exchange

(het vervangen van de natuurlijke lens door een implantlens) of voor een ICL implant (een implantlens die geplaatst wordt in het oog, achter de pupil, de eigen lens blijft ter plaatse)

bij welke arts kan u terecht?

Carolien De Graeve.jpg
bottom of page