top of page
dsc00589_edited.jpg

Kathleen Leroux

Dr. Kathleen Leroux behaalde in 2000 haar diploma van arts aan de KU Leuven. Tijdens haar specialisatie als oogarts heeft zij zich bijzonder toegelegd in de oculoplastische chirurgie.

Zij specialiseerde een jaar in Londen (Mayday Hospital, Croydon).

Mijn verhaal

Na haar specialisatie was Dr. Leroux phacofellow en nadien oculoplastische fellow in het Oogziekenhuis Rotterdam. Zij ging nadien nog naar Australië om zich te vervolmaken in de oculoplastische chirurgie.

Van 2006 tot 2010 was zij oculoplastisch consulent in het Middelheim Ziekenhuis Antwerpen.

Afspraak bij Dr. Leroux

Het uitzicht van uw ogen en oogleden is vaak het eerste wat anderen aan uw gezicht opmerken. Naast hun beschermende functie, zijn de oogleden ontegensprekelijk een belangrijk onderdeel van de aantrekkelijkheid van uw aangezicht.

Spijtig genoeg wordt de huid van de oogleden in de loop van de tijd vaak ‘hangerig’ en worden de vetpockets die zich in de oogkas bevinden meer en meer prominent. Ooglidchirurgie heeft als doel het esthetische uitzicht van het aangezicht of de functionele klachten te verbeteren.

Wij hechten veel belang aan een perfect resultaat en uw tevredenheid. Het is dan ook heel belangrijk dat u uw verwachtingen openlijk met ons kan bespreken, tijdens de raadpleging die de chirurgie voorafgaat.

 

Wij vragen ook altijd om oude foto’s (20-30jarige leeftijd) mee te brengen, waarop uw ogen duidelijk zichtbaar zijn.

U begint stilletjes aan waziger te zien in de verte of u ziet halo's rond de lichten. Men heeft cataract bij u vastgesteld.

Dan kan u hier een cataract vooronderzoek boeken. Tijdens dit onderzoek wordt het oog uitgebreid opgemeten en onderzocht. 

Na die metingen kunnen we met u bespreken welke mogelijke implantlenzen in aanmerking komen en wat de voordelen en de beperkingen daarvan zijn.

We raden aan om met een chauffeur te komen en voldoende tijd te voorzien (>1u) . 

We kijken tijdens dit onderzoek het oog grondig na om eventuele andere oorzaken van verminderd zicht na te gaan. We gebruiken hiervoor druppels waardoor u wazig ziet en niet veilig met de wagen kan rijden.

afspraak oogleden vooronderzoek
afspraak cataract vooronderzoek
bottom of page